Category

Kirkkojen korjaustyöt

Perinnerakentaja Leo Lönnroth Oy:n tekemät kirkkojen korjaustyöt.

Vilppulan kirkon julkisivukorjauksia – 2023

/
Vilppulan kirkon julkisivut korjattiin ja maalattiin sekä katto uusittiin 2023. Pääurakoitsijana oli Rappaustekniikka Laurell Oy. Me teimme projektissa julkisivun puukorjauksia sekä valmistimme uuden ristin kirkon tornin huipulle. Korjasimme myös tornin huipun palkistoja. Vilppulan kirkko on valmistunut vuonna 1900 ja sen on suunnitellut arkkitehti Georg Schreck.

Törnävän kirkon tilamuutostyö – 2022

/
Törnävän kirkko Seinäjoella on mielenkiintoinen, koska se on alunperin rakennettu Östermyran kartanon ruutitehtaan ruutimakasiiniksi vuonna 1827. Se on muutettu kirkoksi 1864 kartanon isännän G. A. Wasastjernan aikana arkkitehti Carl Axel Setterbergin suunnitelmien mukaan. Nyt teimme toiseen tornikamariin wc-tilan kirkon kävijoitä varten ja siirsimme morsiushuoneen toiseen tornikamariin. Myös hulevesijärjestelmä tehtiin kirkon kolmelle sivulle.

Tilamuutostöitä Peräseinäjoen kirkossa – 2022

/
Peräseinäjoen kirkko on valmistunut 1892 ja sen on suunnitellut arkkitehti Berndt Ivar Aminoff. Teimme kirkkoon tilamuutostöitä. Kuoriosaa laajennettiin eteläsakaraan, sinne tehtiin tila kuorolle. Samaan sakaraan tehtiin myös tila bändille. Pohjoissakarassa olevaa lasten tilaa laajennettiin ja kirkkosalin länsipäätyyn tehtiin kirkkokahvila. Taustana tällaisille muutostöille on seurakunnan halu ottaa kaunista kirkkorakennusta yhä enemmän käyttöön.

Rappauskorjaus Kurikan kirkossa – 2022

/
Teimme syksyllä 2022 pienen rappauskorjaustyön Kurikan kirkossa. Kurikan kirkko on valmistunut 1847. Sen on rakentanut Erik Kuorikoski. Se on ryhdikäs tiilirunkoinen tasavartinen ristikirkko. Kirkko on rakennettu komealle tontille jokitöyrään. Tarina kertoo, että koska kirkko haluttiiin tehdä tiilestä niin savisen rakennuspaikan paaluttamiseksi maahan on juntattu 2000 tukkia, eli yhden puukirkon rakennustarpeet.

Vaivaisukon korjaus – Lapväärtti – 2022

/
Lapväärtin tapulin vaivaisukko on 1850-luvulta. Vuonna 2021 ukko oli saanut osakseen rumaa ilkivaltaa. Me korjasimme sen.

Petäjäveden vanhan kirkon portaiden kunnostus – 2021

/
Kunnostimme kesällä 2021 Petäjäveden vanhan kirkon kahdet hirsiset ulkoportaat. Portaista vaihdettiin lahoja osia uusiin. Petäjäveden vanha kirkko on rakennettu 1763–65 ja se on Unescon maailmanperintökohde.

Vaasan ortodoksisen kirkon muurauskorjauksia – 2021

/
Keväällä 2021 teimme pieniä muurauskorjauksia kirkon räystäillä. Vaasan ortodoksisen kirkon on suunnitellut Carl Axel Setterberg. Kirkko vihittiin käyttöön 21.9.1866.

Peräseinäjoen kirkon sakastin oven korjaus – 2020

/
Korjasimme keväällä 2020 Peräseinäjoen kirkon sakastin oven.

Peräseinäjoen kirkon lattian korjaus

/
Korjasimme keväällä 2020 Peräseinäjoen kirkossa palan lattiaa. Kirkon keskuslämmityksen vesiputki oli syöpynyt puhki. Vuoto oli vaurioittanut lattian rakenteita. Peräseinäjoen kirkko on valmistunut 1892 ja sen on suunnitellut lääninarkkitehti Ivar Aminoff.

Vaasan kirkon saarnastuolin ornamentin korjaus – 2019

/
Korjasimme 2019 joulun alla C. A. Setterbergin suunnitteleman Vaasan kirkon saarnastuolin ornamenttikoristeen. Kirkko on rakennettu vuonna 1862.
1 2