Tag

Kurikka

Rappauskorjaus Kurikan kirkossa – 2022

/
Teimme syksyllä 2022 pienen rappauskorjaustyön Kurikan kirkossa. Kurikan kirkko on valmistunut 1847. Sen on rakentanut Erik Kuorikoski. Se on ryhdikäs tiilirunkoinen tasavartinen ristikirkko. Kirkko on rakennettu komealle tontille jokitöyrään. Tarina kertoo, että koska kirkko haluttiiin tehdä tiilestä niin savisen rakennuspaikan paaluttamiseksi maahan on juntattu 2000 tukkia, eli yhden puukirkon rakennustarpeet.

Laivankansilattia kylpyhuoneeseen

/
Teimme laivanrakennuspuolelta tutun aidon vesitiiviin puurakenteisen lattian kylpyhuoneeseen. Materiaali on suorasyistä säteittäinsahattua mäntyä Kotkan ja Haminan rannikolta.

Pohjalaistalon helman korjaus – Kurikka – 2020

/
Korjasimme pohjalaistalon verhouksen helman Kurikassa 2020.

Kuistin korjaus – Kurikka – 2020

/
Kätilön virkatalon kuistin monivaiheinen korjaustyö saatiin valmiiksi juhannukseksi 2020. Kiitos kaikille vuosien varrella projektissa mukana olleille!

Pohjalaistalon päädyn korjaus – 2020 – Kurikka

/
Tästä talosta oli jo kauan sitten siirretty kaksi kamaria pois päädyltä. Nyt päädyssä oli tyyliin sopimattomat ikkunat. Päädyn betoninen sokkeli haluttiin vaihtaa graniittiseksi. Samalla korjattiin lahot hirret.

Ulko-oven 1906 kunnostus 2015

/
Tässä tuli kokeiltua kunnon perinnepakkelia! Tein pakkelin Svante Lehtosen Maalaus (1931) -opuksen reseptillä. Olkaa hyvä!

Pallosänky

/
Materiaali: Kirsikka ja jalava. Pintakäsittely: vernissalasyyri. Sänky on purettavissa osiin. Myös uniikkihuonekalut ovat osa Perinnerakentaja Leo Lönnroth Oy:n tarinaa!

Pienen japanilaisen kirveen varttaminen

/
Kauniit työkalut elähdyttävät työn tekemistä. Tässä kuvasarja pienen japanilaisen puusepänkirveen varttamisesta kauniiseen veistettyyn tammivarteen!

Gibson mandoliini. A 52481 – pohjan korjaus

/
Välillä sirompia töitä. Tämä todennäkoisesti vuodelta 1919 oleva Gibsonin A-tyylin mandoliini sai uuden elämän. Mandoliinissa oli pohja täysin halki, lisäksi pohjassa oli muutama pienempi murtuma. Soitin tarvitsee vielä uudet nauhat ja otelaudan kevyen hionnan, mutta on jo nyt täysin soittokunnossa ja soi ilokseni jo heti korjaustyön jälkeen puhtaasti ja kirkkaasti!
1 2 3