Category

Sekalaiset rakennustyöt

Puutavaravaunujen kunnostus – Verla – 2022

/
Korjasimme vuonna 2022 Verlan tehdasmuseossa kolme puutavaravaunua. Vaunuilla on kuljetettu puutavaraa tehdasalueella puuhioketehtaan tarpeisiin. Verlan puuhiomo ja pahvitehdas on perustettu vuonna 1872. Se sijaitsee Kouvolassa ja se on Unescon maailmanperintökohde. Vaunut ovat näytteillä ulkona, joten puuosat olivat päässeet vaurioitumaan.

Verlan Pytingin portaat – 2021

/
Verlan Patruunan pytinki on valmistunut 1885, torniosa 1898. Pytinki oli Verlan puuhiomon ja pahvitehtaan johtajan eli patruunan, Gottlieb Kreidlin asunto. Sen on suunnitellut viipurilainen arkkitehti Carl Eduard Dippell, joka oli tehtaan pääosakkaan Wilhelm Dippelin veli. Verlan tehdasalue on nykyään museo ja Unescon maailmanperintökohde. Verlan tehdasmuseo sijaitsee Verlan kylässä Kouvolassa ja sen omistaa UPM.

Yksiön remontti – Pori – 2021

/
Porissa, osoitteessa Eteläranta 2 sijaitsee uusklassinen 1927 Oy Kauppakomppania Ab:n rakennuttama talo. Talo on muutettu asuinkäyttöön vuonna 1937. Teimme palauttavan korjaustyön erääseen asuntoon.

Tuuletussäleiköt tehdasrakennuksen katolle – Verla – 2020

/
Valmistimme kolme kappaletta suurikokoisia tuuletushormien suojapönttöjä Verlan tehdasmuseon katolle.

Pärekattoja Verlassa – 2020

/
Uusimme kolmeen Verlan museoalueen rakennukseen pärekatot kesällä 2020. Maisemat olivat uskomattoman hienot ja oli kunnia saada tehdä töitä Verlassa.

Kellari- ja sadevesijärjestelmäremontti – 2020 – Vaasa

/
Teimme kevään 2020 aikana 436m2 kaupunkipuutaloon Vaasan Korsholmanpuistikolle kellari- ja sadevesijärjestelmäremontin. Talossa on koko talon pinta-alan kokoinen seisomakorkeuksinen kellari. Kellarissa oli suuria kosteusongelmia. Talo on rinteessä ja hulevedet valuivat kellariin. Talon alapohja oli pahasti vaurioitunut kosteudesta.

Kuistin korjaus – Kurikka – 2020

/
Kätilön virkatalon kuistin monivaiheinen korjaustyö saatiin valmiiksi juhannukseksi 2020. Kiitos kaikille vuosien varrella projektissa mukana olleille!

Huvilan kuistin tolppien korjaus

Korjasimme jugendhuvilan kuistin pystytolpat ja kaiteen kesällä 2017.
1 2